• Hűtőberendezések

Hogyan válasszunk a hűtőberendezések közül?

Először nézzük, hogy milyen szempontokat vegyünk figyelembe ha a háztartásunkról beszélünk

A hűtőberendezések egyik típusa az otthoni, lakossági felhasználásra készült hűtőszekrények. A hűtőszekrény az első olyan eszköz, amit egy lakásvásárlásnál, költözésnél beszerzünk. Miután ezeket a berendezéseket az ember nem rövid távra vásárolja, érdemes alaposan tájékozódni a vásárlás előtt.

A technológia, a technikai fejlesztések gyors ütemben haladnak előre. Ez a fejlődés a hőtőberendezések tekintetében is igaz. Emellett egyre inkább teret kap a trend, a divat, de tartsuk szem előtt, hogy nem feltétlenül ez az elsődleges szempont a kiválasztásnál.

Szabadon álló, vagy beépíthető hűtő legyen?

Erre a kérdésre annak függvényében lehet választ találni, hogy milyen a konyha elrendezése, berendezése, és természetesen nagyban függ a válasz a pénztárcánktól is.

A beépíthető hűtők nagy előnye, hogy láthatatlanok. Egy jól megtervezett konyhabútor esetében a hűtőszekrény rejtve marad.
Ha beépített hűtőt vásárolunk, figyelni kell a pontos méretekre, a hűtő helyének kialakítására, valamint a megfelelő szellőzésre, nehogy túlmelegedjen túl folyamatos üzem mellett.

Ha az olcsóbb megoldást választjuk, akkor szabadon álló hűtő vásárlása ajánlott. Ezeknek nagy előnye, hogy költözés esetén szállítható és bárhol elhelyezhető a lakásban.

Fagyasztóval vagy fagyasztó nélkül?

A kombinált hűtőszekrény legnagyobb előnye, hogy nincs szükség külön fagyasztóra, vagy fagyasztóládára.
A fagyasztóval is ellátott hűtők esetében létezik egy és kétkompresszoros verzió is. A kétkompresszoros több okból is előnyös. Egyrészt, mert a fagyasztó nagyobb kapacitása miatt képes azonnal gyorsan fagyasztani a frissen elhelyezett ételt, másrészt adott esetben a hűtő és fagyasztó részt külön-külön lehet vezérelni, vagy lekapcsolni.

Ezen szempontok mellett még rendkívül fontos szempont, hogy a megvásárolni kívánt hűtőberendezések mennyire energiatakarékosak, ami hosszú távon hozhat igazán eredményt. És ez a szempont igaz, az ipari célú hűtőberendezések esetében is. Sőt, ott igazából az elsődleges szempontok egyike a hosszútávú, megbízható működés mellett.

Ipari hűtőberendezések

Az előző gondolat azért bír kiemelt jelentőséggel, mert a szupermarketekben, az éttermekben, vagy például élelmiszerboltokban található nagyüzemi hűtőberendezések a felhasznált energia 30%-át teszik ki. A hűtőberendezések technológiai fejlődése mára már lehetővé tette az energiahatékony és jobb teljesítményű hűtőpolcok, közlekedőterek, fagyasztók és más hasonló berendezések elérhetőségét a piacon. Azonban ez a technikai fejlődés nem tette szükségtelenné ezen hűtőberendezések folyamatos ellenőrzését, karbantartását. Mint az élet szinte minden területére, így esetünkben is igaz, hogy ami elromolhat, az el is romlik. Érdemes tehát ezekre az alapvető dolgokra odafigyelni, és ha javításról van szó, akkor érdemes szakmai referenciákkal rendelkező céget választani. Mi azért vagyunk hogy a hűtőberendezések folyamatosan, gond nélkül működhessenek, és ne okozzon kiesést egy esetleges meghibásodás.

Nézzünk néhány fajtát az ipari hűtőberendezések közül, a teljesség igénye nélkül:

ipari fagyasztóládák

        ipari hűtőszekrények

        ipari fagyasztószekrények

        kombinált hűtő- és fagyasztószekrények

        sokkoló hűtők

 

Legyen szó háztartási, vagy ipari eszközök karbantartásáról, javításáról, vagy ezzel kapcsolatos szaktanácsadásról, keressenek bennünket a honlapunkon található elérhetőségeink bármelyikén.