• Klímaberendezés forgalmazás

A klímaberendezés forgalmazás profi módon

Az elmúlt években megfigyelhető az a trend, hogy a nyaraink egyre melegebbek, köszönhetően a globális felmelegedésnek. Sokan, akik eddig nem igényelték a nyári napokon a hűvösebb lakást, már azoknál is egyre inkább jelentkezik az igény arra, hogy klímát vásároljanak, a néha elviselhetetlen meleg miatt. ez leginkább a még felújításon át nem esett, korszerűtlen szigetelésű panel lakásokban jelentkezik, de megfigyelhető az elmúlt évek tapasztalatai alapján, hogy ma már egy új építésű ingatlan kivitelezése is elképzelhetetlen klímaberendezés telepítése nélkül.

Nos, amikor valaki elhatározásra jutott, hogy szükség van a lakás, ház, épület légkondícionálására, teljesen természetes, hogy olyan klímaberendezés forgalmazás területén jártas céget keres, ahol minden felmerülő kérdésére szakszerű, érthető választ talál.
Érdemes tájékozódni, megfogalmazni az igényeket, és mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni egy szakemberrel egy helyszíni felméréssel összekötve.
Ne csupán profiktól vásároljunk, vásároljunk profi módon is!

Fontos tudnivalók, amiket érdemes szem előtt tartani, amiről egy, a klímaberendezés forgalmazás területén jártas szakember felvilágosítja a vevőit.

Kell-e engedély a beszereléshez, van-e bármilyen előírás, rendelet, amit nem szabad figyelmen kívül hagyni? Ezek olyan kérdések, amelyeknek nem ismerete, megsértése bizony akár büntetést is vonhat maga után.  Nézzük meg az alábbiakban, hogy egy profi klímaberendezés forgalmazás esetén milyen kérdésekre kaphatunk válaszokat!

  • Szükség van-e építési engedélyre?

A lakosság körében legelterjedtebb split klímák beszereléséhez csak abban az esetben szükséges építési engedély, ha azok kiépítése az építmény tartószerkezetének, vagy tartószerkezeti elemeinek átalakításával oldható csak meg. Ebben az esetben az illetékes hatóságnál be kell nyújtani egy kérelmet.

  • Figyelni kell-e a műemlékvédelemre?

A világörökség részét képező, illetve a műemlékvédelem alá eső épületek, társasházak esetében mindenképpen szükséges az engedély kérése. Ha egy ilyen típusú védett ingatlanról beszélünk, kérelmet kell benyújtani a helyi önkormányzatok illetékes osztályához.

Nem elég csupán klímaberendezés forgalmazás, a vevőket tanácsokkal is ellátjuk.
Az előzőekben felsorolt eseteken kívül is érdemes mindenképpen a helyi, területileg illetékes önkormányzatnál érdeklődni, mivel előfordulhat, hogy az adott település, vagy kerület saját előírásai szabályozzák a klímaberendezések telepítését. Ezek a szabályozások általában szigorúbbak az általános rendeletekhez képest. Mint a klímaberendezés forgalmazás területén tapasztalattal rendelkező cég, mi azt javasoljuk, hogy tájékozódjanak a helyi önkormányzati rendeletekről.

  • Vannak még a társasházi előírások

Társasházak esetében érdemes megismerni a Társasházi Törvény vonatkozó rendelkezéseit, illetve érdemes áttanulmányozni az adott társasház klímaberendezésekre vonatkozó előírásait, továbbá nézzük meg, hogy a működési szabályzat mit ír erről a témáról. Előfordulhat ugyanis, hogy az ebben foglalt szabályozás szigorúbb előírásokat tartalmaz, mint ami a törvényben rögzített.
Például, tapasztalataink szerint a lakóközösség hozzájárulása biztosan helyenként eltér a törvényi előírásoktól. A törvény értelmében a lakóközösség kétharmados hozzájárulása szükséges, de találkoztunk olyan társasházzal, ahol a szabályzat szerint a lakóközösség száz százalékos hozzájárulását írták elő.
Tehát, összegezve, klímavásárlás előtt tájékozódjon a társasház képviselőjétől, hogy mik a szabályozási előírások.

Láthatjuk, hogy a klímaberendezés forgalmazás nem csupán puszta értékesítés!